Pilot Langeraksvatn

Langeraksvatn dam er den ene av de to pilotene som blir utført i 2016. Eieren, Otteraaens Brugseierforening, har planer om å rehabilitere dammen, tidligst fra 2017. Langeraksvatn er magasinet til Longerak kraftverk, som eies av Agder Energi. Begge eierne har vært svært hjelpsomme i prosessen med å tilgjengeliggjøre eksisterende informasjon, samt å sørge for tilgang til anleggene under feltarbeidet.

Hensikten med piloten er å teste ut dokumentasjonsnivå for dammen, med tanke på at den er et kulturminne som skal endres, samt å teste ut fotogrammetri som metode for dokumentasjon av damanlegg. Les mer om vurdering og metode for dokumentasjon av Langeraksvatn dam her: Langeraksvatn dam – Vurdering og dokumentasjonsmetode – Tom Davies

Feltarbeidet ble utført i løpet av tre dager i slutten av september, og med på arbeidet var: Tom Davies/Arcadis, Dag Endre Opedal/NVIM og Stig Storheil, Christine Snekkenes og Unn Yilmaz fra NVE.

dag-endre-opedal-nvim
Prosjektgruppen foran Nåvatn III. Foto: Dag Endre Opedal, NVIM.

Hovedfokuset for dokumentasjonen var dammen, men inntaksdam, rørledning og kraftstasjon ble også dokumentert i varierende grad av omfang og detaljering. Både hoveddammen og kraftstasjonen ble fotodokumentert med drone og fra bakkenivå med tanke på fotogrammetri. Dette legger grunnlaget for bla tegninger og 3D-modeller. Resultatene legges ut på bloggen etter hvert som de blir ferdigstilte.

Alle foto: Stig Storheil, NVE.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s